Badplaatsen Mallorca

Badplaatsen in Mallorca

Lekker zwemmen en op het strand liggen dat kan perfect in één van de vele badplaatsen van Mallorca. Ik heb een overzicht gemaakt met de beste Badplaatsen zoals: Palma de Mallorca, El Arenal, Playa de Palma, Cala d’Or en Santa Ponsa.

Een groot aantal badplaatsen in Mallorca richt zich voornamelijk op toerisme. De kleinere badplaatsen zoals Santa Ponsa en Cala d’Or zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. De fijne zandstranden lopen hier zeer geleidelijk af en zijn dus perfect om met jonge kinderen te zwemmen,

De Badplaatsen El Arenal en Palma de Mallorca hebben een groot party gehalte en zijn zeer geliefd bij jongeren en feestgangers. Je kunt hier tot in de late uurtjes uit je dak gaan.

Palma de Mallorca

El Arenal Mallorca

Palma de Mallorca is, de hoofdstad van Mallorca én van de Balearen, een stad met genoeg cultuur, een kathedraal, kerken, kloosters, maar ook heel geschikt om te winkelen.

Het heeft een klein maar fijn strand en een hele gezellige jachthaven.

El Arenal

El Arenal

El Arenal en Playa de Palma liggen tegen elkaar aan. Levendige badplaatsen met diverse Nederlandse bars, discotheken en restaurants. Dit is de place to be als je van een feestje houd. Overdag slaap je een beetje bij op het strand en ’s avonds en ’s nachts kun je los in één van de vele clubs en bars in de badplaatsen.

Cala d’Or

Badplaats Cala d'or

Cala d’Or, in het zuid-oosten van Mallorca, is één van de mooiste en sfeervolste bestemmingen op Mallorca. Een zeer gezinsvriendelijke badplaats met veel voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen.

Alcudia

badplaats Alcudia

In het noorden van het eiland ligt de badplaats Alcudia. Deze geliefde badplaats is bekend om het kilometerslange witte zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee en is daardoor uitermate geschikt voor kinderen.

Ook het dorpje zelf is levendig en erg gezellig. Ideaal dus om even een weekje te relaxen.

Santa Ponsa

Santa Ponsa

Santa Ponsa is een sfeervolle badplaats gelegen aan de zuidwestkust van Mallorca. Het is voor een gedeelte tegen de heuvels gebouwd.

Een prachtig dorp met een fijn strand waar je heerlijk kunt watersporten en relaxen. Santa Ponsa is heerlijk rustig, geen massa toerisme en een ideaal plekje voor rustzoekers.