Alcudia

Alcúdia, Mallorca

In het noorden van het eiland ligt de badplaats Alcudia. Deze geliefde badplaats is bekend om het kilometerslange witte zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee en is daardoor uitermate geschikt voor kinderen.

 

 

Informatie Alcúdia, Mallorca

Van de haven van Alcudia naar de aangrenzende badplaats C'an Picafort is meer dan 10 kilometer zandstrand. Op verschillende plaatsen op het strand zijn kleine bars en restaurants, die een breed scala aan drankjes, snacks en maaltijden bieden. Het prachtige panoramische uitzicht, gecombineerd met het ondiepe water, maken dit tot een ideaal vakantieoord. Voor watersportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden zoals surfen, zeilen en waterskiën. U kunt waterfietsen huren op het strand en u vindt er de gebruikelijke ligbedden.

Natuurreservaat

In de directe omgeving van Alcudia liggen drie meertjes en het natuurreservaat Albufera. Langs de kustweg treft u een apart fietspad aan en diverse winkeltjes, restaurants en barretjes. Achter de jacht- en vissershaven vindt u enkele autovrije winkelstraatjes. En voor meer winkelgenot kunt u ook terecht in de wijk Esperanza.

Geschiedenis

De oude stad ligt op ongeveer 2,5 kilometer landinwaarts en was in de Romeinse tijd de hoofdstad van Mallorca, hoewel het oorspronkelijk dateert uit de Fenicische en Griekse tijd. De middeleeuwse muren en poorten werden toegevoegd na de Spaanse verovering in 1229.

 

 

 

Winkels, cafés en restaurants

Nog steeds vindt u in het gebied binnen de stadsmuren de oude herenhuizen, waarvan vele nu ruimte bieden aan winkels, cafés en "tapas" bars. De entree is via de "Portal del Moll", de oude toegangspoort van de haven.

Wat is er te doen?

Het VVV-kantoor organiseert begeleide wandelingen rond bezienswaardigheden, te beginnen bij het stadhuis. Daarnaast zijn er het hele jaar door verschillende lokale feesten. De nabijgelegen badplaats Playa de Muro, die aan de rand van Alcudia ligt, is wat chiquer.


Hotel Mallorca Alcudia

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere