Alcudia

In het noorden van Mallorca ligt de gezellige badplaats Alcudia. Deze geliefde badplaats is bekend om het prachtige witte zandstrand dat geleidelijk afloopt in zee en is daardoor uitermate geschikt voor kinderen. Alcudia is dus een perfecte bestemming voor een vakantie met het gezin.

Informatie Alcúdia, Mallorca

Vanaf de haven van Alcudia naar de aangrenzende badplaats C’an Picafort ligt meer dan tien kilometer zandstrand. Op verschillende plaatsen aan het strand zijn kleine gezellige barretjes en restaurants te vinden, met een breed scala aan drankjes, snacks en maaltijden. Het prachtige uitzicht, gecombineerd met het ondiepe water, maken dit tot een perfecte vakantiebestemming. Voor watersportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden zoals surfen, zeilen en waterskiën. Je kunt waterfietsen huren en op het strand en u vindt er de gebruikelijke ligbedden en parasols.

badplaats Alcudia

Natuurreservaat

In de directe omgeving van Alcudia liggen drie meertjes en het natuurreservaat Albufera. Langs de kustweg tref je een apart fietspad aan en diverse leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Achter de jacht- en vissershaven vindt je enkele autovrije winkelstraten. En voor meer winkelgenot kunt u ook terecht in de hippe wijk Esperanza.

Geschiedenis

De oude stad ligt op ongeveer 2,5 kilometer landinwaarts en was tijdens de Romeinse tijd de hoofdstad van Mallorca. De middeleeuwse muren en poorten werden toegevoegd na de Spaanse verovering in 1229. Een groot deel van de stadsmuur en de poorten zijn nog intact.

Winkels, cafés en restaurants

Nog steeds vindt u in het gebied binnen de stadsmuren de oude herenhuizen, waarvan vele nu ruimte bieden aan winkels, cafés en “tapas” bars. De entree is via de “Portal del Moll”, de oude toegangspoort van de haven.

Wat is er te doen?

Het VVV-kantoor organiseert begeleide wandelingen rond bezienswaardigheden, te beginnen bij het stadhuis. Daarnaast zijn er het hele jaar door verschillende lokale feesten. De nabijgelegen badplaats Playa de Muro, die aan de rand van Alcudia ligt, is wat chiquer.