cala d’Or

Cala d’Or, ligt in het in het zuid-oosten van Mallorca, is één van de mooiste en sfeervolste bestemmingen op Mallorca. Cala d’Or is ook één van de gezinsvriendelijke plekken op Mallorca.

Informatie Cala d’Or Mallorca

Cala d’Or ligt op ongeveer 65 kilometer van de luchthaven. Sinds de snelweg naar het oosten is uitgebreid is Cala d ‘Or snel bereikbaar met een shuttlebus of met je eigen huurauto.

De naam Cala d’Or

De naam, Cala d’Or, betekent letterlijk vertaald “Gouden Baai”, natuurlijk vernoemd naar de pachtige strandjes in de baaien.

Cala d’Or bestaat uit een verzameling van kleine baaien en inhammen en een moderne jachthaven van Cala Llonga. Bij de belangrijkste voetgangerszone rond Cala Gran vindt je de meeste bars, restaurants en winkels.

De sfeer van Cala d’Or

Doordat het bouwen in Cala d’Or aan banden is gelegd is er zeer weinig hoogbouw. Alle gebouwen zijn ontworpen om het dorpse karakterte behouden. Er staan veel prachtige witte huizen tussen de hotels en toeristische gebieden.

Puur genieten

Je vindt er naast uitstekende toeristische faciliteiten ook nog de echte Spaanse sfeer. Op de vele terrassen kun je heerlijk genieten van tapas en andere Spaanse lekkernijen. De meeste accommodaties bevinden zich in de rustige buitenwijken, het centrum is altijd eenvoudig te voet te bereiken, of met het toeristentreintje, een taxi of bus.

De Stranden

Zoek je verkoeling aan het strand dan zoek je in Cala d’Or één van de baaien op. Het nadeel is dat deze baaien doordat ze wat dieper liggen vrij smal zijn en daardoor erg klein kunnen overkomen. Vooral op drukke dagen in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de Stranden van Cala d’Or. Zoek in dat geval de rustigere stranden op van Cala d’en Borgit en Cala Varques.