Cala Figuera

Cala Figuera, een klein en charmant stadje in het noorden van Mallorca.Is een fijne bestemming wanneer je het massatoerisme wilt vermijden. Wie naar Cala Figuara komt om in het zand te liggen kan beter een andere plek op Mallorca uitzoeken. Het heeft wel een strand, maar dat bestaat vooral uit kiezels en stenen. Mede daardoor is deze plek nog redelijk onontdekt gebleven onder de toeristen. Neem een heerlijk frisse duik in het helder turquoise water van de Middellandse Zee. Zoek een goed plekje uit en vergeet niet om je etenswaren in de gaten te houden. Je kunt nog weleens een vriendelijke berggeit tegenkomen!

De prachtige ligging van Cala Figuera

Het bijzondere van Cala Figuera is de ligging. Het ligt redelijk afgelegen, tussen twee hoge bergen in en je kunt er niet met de auto komen. Vanaf de plek waar je de auto kunt parkeren is het zeker nog twintig minuten lopen naar het strand. Verwacht hier dus  geen bananenboten en ander soort entertainment. Dit is een familiestrand zonder toeristische attracties en voorzieningen. Hier kom je echt tot rust. Neem dus zelf genoeg eten en drinken mee, er  zijn namelijk geen voorzieningen zoals een restaurant of café. Zoek gewoon een plekje en plof neer neer en geniet van het prachtige uitzicht en de intense rust die dit  fijne strand te bieden heeft.

Schiereiland Formentor

Cala Figuera ligt op het schiereiland Formentor in het noordoosten van Mallorca. Wanneer je de omgeving rond het strand wilt bekijken zul je genoeg moois vinden. Cap de Formentor ligt in het puntje van het schiereiland en heeft een mooi fijn zandstrand. De weg naar het strand toe is gewoon prachtig. Een smalle weg die door de bergen kronkelt met schitterende vergezichten langs de ruige kustlijn. Drink een koel drankje vanaf het terras van de bar naast de vuurtoren en wie weet ontdek je bij goed weer het buureiland Menorca, wat iets verderop ligt.

Dankzij de goede ligging, de voorzieningen op het strand en het zachte zand, is dit strand wel erg geliefd onder toeristen en tref je hier meer mensen aan dan bij Cala Figuera. ’s Zomers kan het op de weg naar het strand toe erg druk zijn en kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Heb je geen zin om in de rij te staan om te parkeren? Kies er dan voor om een brommer of fiets te huren en naar de uithoek van Mallorca te gaan, want voor tweewielers is er altijd wel plek. Een bezoek aan dit mooie strand is zeker de moeite waard.

Een eiland vol mogelijkheden

Als je de dagen qua activiteiten wat wilt afwisselen, is er op Mallorca genoeg te doen. Met een huurauto ben je binnen 1,5 uur aan de andere kant van het eiland. Rij bijvoorbeeld naar de mooie hoofdstad, Palma de Mallorca en bezoek de indrukwekkende kathedraal La Sue. Maak een boottocht met een van de vele boten die je treft in de talrijke havens van Mallorca, of ga er zelf op uit met de jetski. Huur fietsen en verken dit prachtige eiland met de zeewind door je haren. Na een dag vol activiteiten kun je weer tot rust komen op het prachtige strandje Cala Figuera!