El Arenal

El Arenal - MallorcaEl Arenal en Playa de Palma liggen tegen elkaar aan. Levendige badplaatsen met diverse Nederlandse bars, discotheken en restaurants.

 

 

  

El Arenal was niet altijd de toeristische badplaats zoals het vandaag is. Nog maar enige decennia geleden was een stad gewijd aan de visserij, klein en afgelegen en met de charme dat dit soort plaatsjes kenmerkt. Maar sinds de opkomst van het toerisme in de jaren '60 en '70 werd de de visserij al snel verdrongen, waarna het toerisme als de belangrijkste bron van inkomsten voor dit gebied wordt gezien. Het grote strand van fijn wit zand is mede de oorzaak dat El Arenal een van de meest bezochte en populaire badplaatsen op Mallorca is.

De boulevard van El Arenal

De drie badplaatsen El Arenal, Playa de Palma en Can Pastilla zijn met elkaar verbonden door de brede en verkeersvrije promenade. Hoewel het een leuke wandeling is, kunt u voor ongeveer 3 euro het minitreintje nemen om van de ene naar de andere kant te gaan.

Zowel in El Arenal als in Can Pastilla heerst aan de boulevard een echt leuke jeugdige sfeer waar zowel toeristen als Mallorcanen hun keuzes maken uit de talloze nachtclubs die geopend zijn tot in de vroege uren van de ochtend. De boulevard van El Arenal is in heel Europa gemeengoed geworden, met name in Duitsland, door het grote aantal jongeren dat jaarlijks in de zomer deze kant op trekt. Het is dan ook geen toeval dat hier immense uitgaansgelegenheden ingericht in Duitse stijl zijn, waar bier en cocktails per liter gaan. U bent verzekerd van plezier tot laat in de nacht, met de meest beroemde DJ's, live muziek, artiesten, etc. Er zijn vele jongeren die alleen 's nachts op het strand komen en overdag nauwelijks een voet op het strand zetten.

Uitgaan in El Arenal

Het nachtleven van El Arenal is divers. Hier vindt u naast de vele Spaanse ook de nodige Nederlandse bars, zoals De Zaak en bekende discotheken als Veronica en de 538. Hier is onder andere het bekende feestcafe Shooters gevestigd. Dankzij haar vele uitgaansmogelijkheden is deze plaats uitermate populair bij jongeren.

 

 

Bezienswaardigheden El Arenal

Palma Aquarium is een spectaculair marine park waar de oceanische habitats en ecosystemen zeer waarheidsgetrouw worden nagebootst. Het park biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring, interactie, verrassingen en educatieve elementen. De 55 aquaria bevatten een uitzonderlijk scala aan flora en fauna van de Middellandse Zee en de Indische, Atlantische en Stille Oceaan.

Palma Aquarium
Calle Manuela de los Herreros i Sora, 21, Palma
Website: www.palmaaquarium.com

Zeker een bezoek waard is de Golf Fantasia minigolfbaan. (Er is ook een Golf Fantasia in Palma Nova), die beschikt over 54 holes midgetgolf in een Jurassic Park-achtige omgeving.
Golf Fantasia
Carretera Arenal 56, El Arenal

Het grootste waterpark op Mallorca, genaamd Aqualand El Arenal, ligt aan de rand van de badplaats. Openingstijden vanaf 10 uur elke dag tijdens de zomermaanden tot oktober. Ondanks dat een entreekaartje niet goedkoop is (ongeveer 26 euro voor volwassenen en 18 euro voor kinderen) is het attractiepark erg populair.
Aqualand El Arenal
Palma de Mallorca - Arenal snelweg, afrit 13, Km 15, El Arenal
Website: www.aqualand.es

Winkelen El Arenal

El Arenal is een van Mallorca's meest gevarieerde winkelgebieden. Het strekt zich uit langs de boulevard met traditionele handwerk winkeltjes, souvenir winkeltjes en boetiekjes met de meest exclusieve merken en bekende internationale kleding -en accessoire winkelketens. Naast het winkelen in El Arenal kunt u ook genieten van een volledige dag winkelen in het centrum van Palma de Mallorca, op slechts tien minuten rijden met de bus.

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere