El Arenal

El Arenal en Playa de Palma liggen praktisch tegen elkaar aan. Het zijn twee levendige badplaatsen met diverse Nederlandse bars, discotheken en restaurants.

El Arenal was niet altijd de toeristische badplaats zoals het nu is. tientallen jaren geleden was het een vissersdor, klein en afgelegen en met de charme dat dit soort plaatsjes kenmerkt. Sinds de opkomst van het toerisme in de jaren ’60 en ’70 werd de de visserij al snel verdrongen naar de achtergrond en maakte de havens plaats voor stranden en de vissershutten werden platgewalst om plek te maken voor gigantische hotel complexen. Het toerisme werd al snel de belangrijkste bron van inkomsten voor dit gebied. Het grote strand van fijn wit zand is belangrijk voor de status die El Arenal nu heeft als een van de meest bezochte en populairste badplaatsen op Mallorca.

De boulevard van El Arenal

De drie badplaatsen El Arenal, Playa de Palma en Can Pastilla zijn met elkaar verbonden door de brede en verkeersvrije, gezellige promenade. Hoewel het een leuke wandeling is, kunt u voor ongeveer 4 euro ook met het minitreintje gaan om van de ene naar de andere kant te rijden.

El Arenal

Zowel in El Arenal als in Can Pastilla heerst aan de boulevard een echt leuke jeugdige sfeer waar zowel toeristen als locals hun keuzes maken uit de talloze nachtclubs, bars en discotheken die geopend zijn tot in de vroege uren van de ochtend.

De boulevard van El Arenal is in heel Europa gemeengoed geworden, met name in Duitsland In Duitsland wordt de boulevard ook wel Ballerman genoem. Door het grote aantal jongeren dat jaarlijks in de zomer deze kant op trekt. Het is dan ook geen toeval dat hier immense uitgaansgelegenheden ingericht in Duitse stijl zijn, waar bier en cocktails per liter gaan.

Je bent verzekerd van plezier tot laat in de nacht, met beroemde DJ’s, live muziek en (Schlager)artiesten. Er zijn vele jongeren die alleen ’s nachts op het strand komen en overdag nauwelijks een voet op het strand zetten of nog even bijslapen voor weer een lange nacht.

Uitgaan in El Arenal

Het nachtleven van El Arenal is zeer divers. Hier vindt u naast de vele Spaanse ook een aantal Nederlandse bars, zoals De heren van Amstel en Club 538. Hier is ook het bekende feestcafé Shooters gevestigd. Dankzij haar vele uitgaansmogelijkheden is deze plaats uitermate populair bij jongeren en worden er veel jongerenreizen aangeboden naar El Arenal.

e kroegen en clubs blijven daarnaast tot vroeg in de morgen open waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat je eerder naar huis moet.

Bezienswaardigheden El Arenal

Palma Aquarium is een spectaculair marine park waar de oceanische habitats en ecosystemen zeer waarheidsgetrouw worden nagebootst. Het park biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring, interactie, verrassingen en educatieve elementen. De 55 aquaria bevatten een uitzonderlijk scala aan flora en fauna van de Middellandse Zee en de Indische, Atlantische en Stille Oceaan.

Palma Aquarium
Calle Manuela de los Herreros i Sora, 21, Palma
Website: www.palmaaquarium.com

Zeker een bezoek waard is de Golf Fantasia minigolfbaan. (Er is ook een Golf Fantasia in Palma Nova), die beschikt over 54 holes midgetgolf in een Jurassic Park-achtige omgeving.
Golf Fantasia
Carretera Arenal 56, El Arenal
www.golffantasia.com/

Het grootste waterpark op Mallorca, genaamd Aqualand El Arenal, ligt aan de rand van de badplaats. Openingstijden vanaf 10 uur elke dag tijdens de zomermaanden tot oktober. Ondanks dat een entreekaartje niet goedkoop is (ongeveer 30 euro voor volwassenen en 21 euro voor kinderen) is het attractiepark erg populair.
Aqualand El Arenal
Palma de Mallorca – Arenal snelweg, afrit 13, Km 15, El Arenal
Website: www.aqualand.es

Winkelen El Arenal

El Arenal heeft een gevarieerd winkelgebied. Het strekt zich uit langs de boulevard met traditionele handwerk winkeltjes, souvenir-winkels en boetiekjes met de meest exclusieve merken.

Naast het winkelen in El Arenal kunt u ook genieten van een volledige dag winkelen in het centrum van Palma de Mallorca, op slechts tien minuten rijden met de bus.