Magaluf

Strand en talloze restaurants en disco’s kenmerken de badplaats Magaluf op het eiland Mallorca. Buiten het hoogseizoen is het voor de rustzoekende vakantieganger ook goed vertoeven. Het is dan minder druk dan in de zomer en de temperaturen komen zelfs in de winter overdag niet onder de zestien graden, waardoor je rustig de rest van het eiland kunt ontdekken. Het eiland is 100 km lang en 70 kilometer breed dus wanneer je het hele eiland wilt ontdekken is het goed te berijden met een huurauto op Mallorca.

Het strand van Magaluf

Magaluf heeft een prachtig zandstrand en kristalhelder zeewater. De temperatuur van het water loopt in de zomer op tot wel 27 graden, dus wie de warmte van zich af wil spoelen kan een vriendelijke, frisse duik in het water nemen. Het zandstrand is met zijn 900 meter zeer breed te noemen, dus er is altijd wel een plekje te vinden voor je handdoek. Ook zijn er veel strandbedden te huur. Het stadje beschikt over gezellige terrassen waar je ’s middags kunt neerstrijken voor een goede lunch. Ook ’s avonds heb je ruime keuze; de badplaats heeft een verscheidenheid aan restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Magaluf en waterpret

De meeste vakantiegangers komen voor zon, zee en strand. Magaluf heeft dan ook veel te bieden op het gebied van watersport en waterpret. Je kunt waterski’s en jetski’s huren en ravotten op een bananenboot. Leuk om met een grote groep te doen! Snorkelen en duiken kan ook heel goed dankzij het heldere zeewater. Je kunt ook met de catamaran een tochtje maken of in een glazenboot stappen voor een tocht over zee. Naast alle activiteiten op zee, heeft Magaluf ook nog twee waterparken waar je de dag prima door zult komen.

Het nachtleven van Magaluf

De stad komt pas echt tot leven als de avond valt. Magaluf staat bekend om zijn feesten en vele clubs en disco’s. Jonge feestvierders zullen het hier prima naar hun zin hebben in het hoogseizoen. Overdag lekker luieren op het strand en ’s avonds dansen in een van de vele clubs en kroegen in de bekende straat Punta Bellena, beter bekend als “the Strip”. Voor de fervente feestgangers is er zelfs een speciale Magaluf Club Pass, waarmee je toegang krijgt tot de vijf grootste en populairste disco’s die de stad rijk is. De feesten in deze grote disco’s gaan door tot een uurtje of zes in de ochtend!

Genoeg te zien op Mallorca

Wanneer je nog meer van Mallorca wilt zien dan strand, zee en uitgaan, huur dan een auto en trek rond op het eiland. Het binnenland van Mallorca is wat vlakker en is dus ook zeer geschikt om te verkennen met de fiets. De hoofdstad Palma la Mallorca is heel leuk om te bezoeken wanneer je wilt winkelen en rondstruinen in authentieke straatjes. Ook heeft Mallorca oude bergdorpjes, zoals Valldemossa, die het bezichtigen zeker waard zijn. Op het eiland worden ook goede wijnen gemaakt die je kunt nuttigen bij verrukkelijke lokale gerechten.