Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca, Palma de MallorcaPalma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca én van de Balearen, een stad met genoeg cultuur, een kathedraal, kerken, kloosters, maar ook heel geschikt om te winkelen.

 

 

Informatie Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca én van de Balearen. Het is gelegen in het zuiden van Mallorca, met een fantastisch uitzicht over de baai van Palma. Een van de eerste dingen die je ziet is de fantastische kathedraal in Gotische architectuur. De kathedraal is open voor het publiek waar u een rondleiding kunt nemen en bezoek aan het museum in de kapittelzaal kunt doen.

Cultuur op Mallorca

Bezoek ook eens het Palacio Municipal, een prachtig 17e eeuws paleis met prachtige houten dakranden, nu het stadhuis, en het Palacio de la Diputación rechts naast de deur, nu de thuisbasis van de Raad van Mallorca. Wilt u een aantal kerken bezoeken, begin dan bij de gotische kerk van Santa Eulalia, naast de Calle de la Argenteria, en bezoek daarna het klooster van St.Clara. Ook een bezoek waard zijn de kerken van San Francisco en San Miguel.

Winkelen in Palma de Mallorca

In Palma de Mallorca vindt u een grote selectie van winkelketens, zoals C & A en El Corte Ingles. U kunt er lekker winkelen in de talrijke kleine straatjes en u zal vele lokale en internationale producten tegenkomen. Meer informatie over winkelen in Palma de Mallorca vindt u op onze speciale pagina.

Winkelcentrum Porto Pi

Winkelen Mallorca - Porto Pi

Porto Pi winkelcentrum is een middelgrote overdekt winkelcentrum gelegen aan het westelijke uiteinde van de Paseo Maritimo in Palma. Het centrum biedt onderdak aan een breed scala aan winkels, waaronder bekende namen zoals Zara, Müller, Mango, Massimo Dutti, Levis, Lacoste en Etam evenals een grote Carrefour supermarkt en diverse restaurants en cafes. Op de bovenverdieping van het complex is een bioscoop met meerdere zalen en een 10-pins bowlingbaan.
Meer info: www.portopicentro.es

 

 

Toeristenbus Palma de Mallorca

Om per openbaar vervoer te reizen in Palma stad, kunt u het makkelijkst gebruik maken van de toeristenbus, die iedere twintig minuten de gehele stad laat zien. Het is een dubbeldekker met een open bovenverdieping. U kunt in- en uitstappen wanneer en waar u wilt. De kaartjes zijn 24 uur geldig. Meer info: www.city-sightseeing.com

Galera Palma de Mallorca

De meest elegante manier om de bezienswaardigheden van Palma te zien, is u te laten rondrijden met de galera. Dit is een koets die door een paard wordt getrokken. De bekwame rijders leiden u door een doolhof van kleine straatjes en vertellen u ondertussen over de bezienswaardigheden. Ze staan altijd te wachten aan de Avenida Antoni Maura en de Palau Raial.

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere