Santa Ponsa

Santa Ponsa is een gezellige en sfeervolle badplaats gelegen in het zuidwesten van Mallorca aan de kust. Het dorp is gedeeltelijk tegen de heuvels gebouwd.

Informatie Santa Ponsa, Mallorca

Sinds de jaren ’60 heeft Santa Ponsa zich ontwikkeld van een klein dorpje tot een volwaardige badplaats met een eigen populaire jachthaven.

De ligging van Santa Ponsa

Santa Ponsa is omgeven door bossen met pijnbomen waar je prachtige wandelingen kunt maken. Verder heeft Santa Ponsa een prachtige wandelboulevard, vele leuke winkeltjes en natuurlijk goede restaurants waar je heerlijk kunt eten voor een fijne prijs en natuurlijk ontbreken de vele bars en discotheken niet. Santa Ponsa is schitterend gelegen in een prachtige baai met een breed zandstrand dat geleidelijk in zee afloopt. Dat maakt het strand zeer gezinsvriendelijk.

Santa Ponsa

Accommodatie in Santa Ponsa

Santa Ponsa heeft een goede selectie aan hotels en is vooral goed voor vakanties in zogenaamde appartementen of aparthotels, waar je zelf kunt koken of er voor kiest om uit eten gaan. Naast de vele hotels binnen loopafstand van het strand, zijn er een aantal hotels en accommodaties beschikbaar op één van de golfbanen in en om Santa Ponsa.

Uitgaan in Santa Ponsa

Er is bijna iedere avond live-entertainment op de “Plaza”. Het plein is omringd door bars, waarvan sommige open zijn tot in de late uurtjes. Veel van de bars hebben live muziek en er zijn diverse nachtclubs in de omgeving. De badplaats is levendig en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Voor mensen met een handicap zijn bepaalde gebieden ongeschikt.