Kaart Mallorca

Kaart Mallorca

Bekijk hier de interactieve kaart van Mallorca en zie waar de populaire bestemmingen zoals Palma de Mallorca, El Arenal, Alcudia en Cala d'Or liggen.

 

 

 

De Balearen en dus ook Mallorca zijn ongeveer acht miljoen jaar geleden ontstaan doordat deze boven de zeespiegel werden omhooggestuwd. Mallorca of Majorca is een eiland in het westelijke deel van de Middellandse Zee en het grootste eiland van de autonome Spaanse regio Balearen. De totale oppervlakte van het eiland is 3640 km2 met een lengte van ca. 100 kilometer en een grootste breedte van meer dan 70 kilometer. Valencia ligt op 260 kilometer van Palma de Mallorca, de hoofdstad van dit eiland.

Dit prachtige eiland heeft een kustlijn van maar liefst 500 km. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door de vele stranden en baaien. Rond deze baaien liggen moerassen en lagunes. In het binnenland, is het evenzo afwisselend. Met mooie bergketens, meertjes en grote vlaktes met sinaasappelgaarden. Mallorca kent verschillende duingebieden die door de voortdurende wind en de constante aanvoer van zand steeds van vorm veranderen, waardoor het lijkt alsof ze permanent aan de wandel zijn.

 

 

Het eiland heeft een aantal bergketens. De hoogste berg van Mallorca, de Puig Mayor, is 1445 meter hoog en ligt in het Tramuntana-gebergte. Andere hoge toppen zijn de Massanella (1340 m), de Tomir (1102 m) en de Teix (1062 m). Vanuit de bergen lopen diepe ravijnen naar de kust. Echte rivieren zijn er niet op Mallorca, maar de beddingen van deze ravijnen kunnen na hevige regenval in woeste rivieren veranderen. Kalksteen is een belangrijk gesteente op Mallorca en zorgt op verschillende plaatsen, maar met name langs de oostkust, voor druipsteengrotten, kloven en inzinkingen. Bekende druipsteengrotten zijn de Cuevas del Drac en de Cuevas dels Harms bij Porto Cristo.

Kaart Mallorca

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere