Toegankelijkheid mindervaliden Mallorca

Mindervaliden, gehandicapten, rolstoelgebruikers Mallorca

Tegenwoordig zijn er voldoende aanpassingen gedaan voor gehandicapten, mindervaliden op Mallorca.

 

 

 

Hotels met aanpassingen voor mindervaliden en gehandicapten

Er zijn goede faciliteiten voor gehandicapten en mindervaliden op alle terminals van de luchthaven van Mallorca - inclusief liften, oprijbanen/hellingbanen en op alle niveaus van de parkeergarage. Tevens zijn de grote hotels op Mallorca doorgaans goed aangepast en hebben soms ook kamers met speciale aanpassingen voor mindervaliden. Deze aanpassingen bestaan o.a. uit bredere doorgangen en douches waar u met uw rolstoel in kunt.

 

Reisburo Vakantie&Zorg

Bij Reisburo Vakantie&Zorg kunt u naast vakanties in Nederland ook terecht voor vakanties in het buitenland. U krijgt hulp bij de keuze van de accommodatie, een duidelijke omschrijving per accommodatie, eventuele verzorging van thuiszorg of hulpmiddelen en ook de boeking wordt voor u verzorgd. Dit alles tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie op: www.reisburovakantieenzorg.nl.

 

 

Aangepaste rolstoelAangepaste rolstoel Hippocampe

De Hippocampe rolstoel is een rolstoel die nieuwe mogelijkheden biedt voor mensen met een fysieke beperking. Met deze rolstoel kunt u lekker de vrije natuur in en niet perse over de bekende paden. Het strand, de bossen, in de sneeuw het kan allemaal. Tevens is de rolstoel zeer geschikt voor uw vakantie en kan mee in het vliegtuig.
Meer info: www.hendrikscare.eu.

 

 

De omgeving

Er zijn investeringen gedaan in de ontwikkeling van brede boulevard langs de kust in het zuiden, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoel- en scootmobiel gebruikers.

Alle winkelcentra hebben tegenwoordig goede toeritten, waardoor restaurants, bars en winkels en de trottoirs nu beter geschikt zijn voor rolstoelgebruikers dan in het verleden. Echter, bij veel van de oudere kleine bars en restaurants ontbreekt nog wel een hellingbaan, ook dit zal in de toekomst moeten veranderen, maar dat gaat langzaam.

Vervoer

Aangepaste taxi's of rolstoeltaxi's zijn beschikbaar bij de volgende bedrijven:


Tenerife

De gemeente Arona, in het zuiden van Tenerife, is met betrekking tot aanpassingen voor gehandicapten een stuk verder. Op Tenerife zijn bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijke stranden en de hele zuidkust is door de gemeente in kaart gebracht voor gehandicapten. Bent u afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel, overweeg dan een vakantie op Tenerife. Informatie vindt u op deze website over het eiland Tenerife.

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere