Fietsen op Mallorca

Fietsen MallorcaFietsen, wielrennen op Mallorca. Mallorca is geschikt voor een fietsvakantie, zowel racefiets als op de mountainbike.

 

 

 

Wie kent er niet de Vuelta a Mallorca. Een gigantisch wielerspektakel dat sinds 1992 ieder jaar op Mallorca wordt gehouden. Grote namen als Francisco Cabello Luque, Alejandro Valverde, Laurent Jalabert, Erik Zabel, Mario Cipollini en vele anderen strijden jaarlijks om de eer.

Mallorca is een vrij heuvelachtig eiland en daarom uitermate geschikte voor de geoefende fietser. In veel plaatsen is het mogelijk om fietsen te huren. Fietsroutes variërend van middel tot zwaar worden door middel van borden aangegeven. Bij de toeristenbureaus zijn gratis fietsroutes verkrijgbaar.

Er zijn diverse bedrijven die er in gespecialiseerd zijn om uw fietsvakantie tot een succes te maken. Zij organiseren fietstochten voor alle leeftijden en voor verschillende niveaus.

Misschien wel juist dankzij zijn heuvelachtige terrein is Mallorca een populaire bestemming voor fietsers. Vooral tijdens de wintermaanden - als het milde klimaat zorgt voor aangename temperaturen en weinig neerslag - trekt Mallorca veel fietsers.

 

 

De beheersbare omvang van het eiland is een andere factor in de populariteit van Mallorca. Dit maakt het mogelijk om van een grote verscheidenheid van vergezichten te genieten binnen de inspanningen van slechts een dag.

Er zijn ook tal van bezoekers van het eiland die alleen maar een of twee ochtenden willen fietsen. Voor deze fietsers zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het huren van een fiets om er zelf op uit te gaan. Gaat u echter mee met een georganiseerde tour, dan ziet u natuurlijk de wat onbekendere en speciale plekjes van Mallorca.

Fietsvakanties Mallorca

 • JDR Cycling. Kleinschalig opgezette fietsvakanties met een ongedwongen sfeer waar de gast centraal staat en er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning.
  Meer info: www.mallorcacyclingsport.com
 • Belgian Biking Fietsvakanties. Fietsen op Mallorca? Sommigen begrijpen niet wat Belgian Biking op dit eiland gaat zoeken. Was dit niet het schoolvoorbeeld van een overvolle vakantiebestemming? Maar wie per fiets El Arenal verlaat, ontdekt een totaal ander Mallorca, vol contrasten, met vlaktes en bergen, met unieke landschappen en vergezichten.
  Meer info: www.belgianbiking.be
 • Ciclo Mallorca biedt de mogelijkheid aan zowel beginners als doorgewinterde fietsfanaten om op het zonnige Mallorca routes van 50km tot 200km te rijden tot op 1500m hoogte altijd begeleid door ondervindingrijk personeel en dit elke dag in een andere omgeving.
  Meer info: www.ciclomallorca.com
 • Mallorca Cycling. Mallorca Cycling organiseert fiets- en wandelvakanties op Mallorca, het land van de fietsers. Het prachtige landschap, milde klimaat en goede infrastructuur staan garant voor heel veel fietsplezier.
  Meer info: www.mallorcacycling.nl
 • Stephen Roche. Fietsvakanties en Trainingskampen, waar u kunt rekenen op 17 ervaring. Gespecialiseerd in volledig ondersteunde fietsvakanties op het mooie eiland Mallorca, met de nadruk op de weg fietsen voor alle niveaus.
  Meer info: hwww.stephenroche.com
 • Pro Cycle Hire Mallorca verzorgd iedere ochtend gratis wielertochten.
  Meer info: www.procyclehire.com

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere