Sporten op Mallorca

Een vakantie naar Mallorca is voor velen niets anders dan de hele dag luieren, op het strand liggen bakken, slapen en uitrusten in plaats van sporten op Mallorca. Voor anderen is de  ideale vakantie er echter één waarin ze zoveel mogelijk activiteiten kunnen doen. Als je tot die groep behoort, dan is  een sportieve vakantie op Mallorca geschikt voor jou. Er is op Mallorca  namelijk van alles te doen op allerlei sportieve gebieden. De meest bekende sportieve activiteiten zijn natuurlijk fietsen, wandelen en zwemmen. Er is veel meer te beleven. Ook dingen waar je misschien niet direct aan hebt gedacht. Sporten op Mallorca is ideaal tijdens je vakantie. Je geniet optimaal van het perfect weer en je bent ook nog een goed bezig voor je lichaam en je geest.

Wandelen op Mallorca

Met haar bergachtige gebieden, (strand)duinen, maar ook zijn prachtige landschappen, is Mallorca een populair gebied voor wandelaars om te bezoeken voor wandelvakanties. Het eiland lijkt op het eerste gezicht misschien niet groot. Wie het te voet gaat verkennen komt al snel tot de ontdekking dan schijn bedriegt. Er zijn veel wandelroutes op Mallorca te vinden.

Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen wat je op verschillende dagen gaat doen. Bovendien kan je dit in georganiseerde vorm doen met excursies die vrijwel dagelijks op het eiland worden gehouden door professionals. Ga je wandelen in de afgelegen gebieden zorg er dan wel voor dat iemand weet waar je bent. Ga niet onvoorbereid op pad. Ondanks dat het weer meestal erg goed is op Mallorca en het klimaat van Mallorca uitnodigt om actief in de buitenlucht te zijn kan het vooral in de bergachtige gebieden snel omslaan.

Fietsen op Mallorca

Wat voor wandelgangers geldt, geldt misschien nog wel meer voor fietsers. Mallorca is er bij uitstek geschikt voor. Sterker nog, veel profwielrenners kiezen gedurende het seizoen vaak voor uitstapjes naar het eiland om er trainingskampen te houden. Dit doen zij zowel voor het seizoen als tijdens het jaar voor aanvang van belangrijke wedstrijden.

Ook voor mensen die geen prof zijn, maar wel gewoon genieten van mooie tochten op de fiets is het eiland uitstekend geschikt. Er is immers veel te zien en te beleven. Omdat het klimaat er ook nog eens zeer aantrekkelijk is kan er bijna altijd gefietst worden. Een fietsvakantie op Mallorca is dan ook echt een aanrader. De grote reisorganisaties zoals TUI en Sunweb hebben speciale wielren arrangementen in het reisprogramma opgenomen. Op deze manier wordt sporten op Mallorca nog makkelijker gemaakt en is er eigenlijk geen excuus meer om niet te gaan.

Golfen op Mallorca

Op Mallorca zijn veel mogelijkheden om te golfen. Dit komt onder andere omdat er meerdere golfbanen te vinden zijn op het eiland. Wat eerder al gezegd kon worden over wielrenners geldt ook voor de professionele golfers van de wereld.

Zij komen maar al te graag op het eiland om hun handicap te verbeteren op een van de golfbanen op Mallorca. Wie golfen als ontspannend ervaart kan dit natuurlijk op vakantie prima in zijn dagbesteding plannen. Er is immers keus genoeg.

Watersport op Mallorca

Watersport steekt met kop en schouders boven alle sportieve activiteiten op Mallorca uit. Dit is ook niet raar. Het eiland heeft een kustlijn van  meer dan 500 kilometer. Wie dus graag zwemt kan er prima terecht. Ook  voor scuba-duikers biedt Mallorca veel mogelijkheden.

Dit geldt zowel voor de ervaren duikers met de juiste certificaten als voor beginnende duikers die de sport nog willen ontdekken . Daarnaast zijn allerlei sporten zoals surfen en tochten op een snelle jetski of met de boot te doen.