Winkelen Mallorca

Winkelen op Mallorca

Er is een breed scala aan winkels op Mallorca en vakantiegangers kunnen hun hart ophalen aan de leuke winkelstraatjes, winkelcentra en markten, die zowel ouderwetse ambachtelijke producten als moderne electronica verkopen.

 

 

Winkelen op Mallorca

Mallorca staat bekend om haar leer-en schoenindustrie, voornamelijk vanwege de goede kwaliteit en design. Tot de Eerste Wereldoorlog werd alles geproduceerd in Palma. Nu hebben gebieden zoals Inca en Llucmajor een belangrijke plaats ingenomen in die branche en zijn dan ook een bezoek waard.

Ook glasblazen is een traditionele kunstnijverheid op Mallorca. Glas is ontstaan in de prehistorie en de Feniciërs waren de eerste in de productie van glas op Mallorca. Er zijn drie Mallorcaanse glasfabrieken, bezoekers kunnen daar zien hoe de verschillende producten worden gemaakt.

In Arta en Capdepera wordt een Mallorcaanse plant, de "garballo", gebruikt voor het weven van manden, hoeden en andere voorwerpen. De bladeren worden geoogst in juli, daarna gedroogd en worden dan gebruikt voor het weven, het proces dat bekend staat als "llata" of "llatra".

Keramiek is ook een populair ambacht op Mallorca, men gebruikt nog vaak de traditionele technieken. Er zijn vele aardewerk winkels op Mallorca, met name in de stad Portol.

Het maken van kunstparels is ook populair op Mallorca en de lokale fabrieken worden internationaal geprezen. Het proces duurt vele uren, simuleert het natuurlijke proces van de oester. U kunt een excursie doen naar de parelfabrieken in Manacor.

Alle bovengenoemde lokale produkten zijn ruimschoots vertegenwoordigd in de winkels op Mallorca. Leuk als souvenir of cadeautje voor de thuisblijvers...

Festival Park Outlet

Winkelen op Mallorca - Festival Park Outlet

Het Festival Park Outlet is een van de grootste winkelcentra op het eiland Mallorca. Het ligt in Marratxí (Santa Maria del Cami). U vindt er een totaal van 25 winkels, boetieks, ambachtelijke kraampjes en bekende outlet winkels zoals van Reebok, Diesel, Mango, Quicksilver, Lloyd Shoes, Camper, Nike. Op de beschikbare 35.000 m2 meter vindt u tevens ongeveer 40 restaurants. Het aanbod in de winkels van het Festival Park bestaat voornamelijk uit kleding, sportartikelen en lederwaren, zoals schoenen, tassen en lederen kleding.
Meer info: www.festivalpark.es

 

 

Winkelen in Palma de Mallorca

In Palma, de hoofdstad van Mallorca, vindt u een grote selectie van winkelketens, zoals C & A, H & M en El Corte Ingles. U kunt er lekker winkelen in de talrijke kleine straatjes en u zal vele lokale en internationale producten tegenkomen.

El Corte Ingles is populair bij alle nationaliteiten en is de Spaanse versie van de Bijenkorf. Vanaf de kathedraal door de hoofdstraat, vindt u tal van grote winkels, afgewisseld met leuke kleine winkeltjes met bijzondere spulletjes. Vervolgens naar Las Ramblas, vol met kraampjes met verse bloemen.

El Mercat de l'Olivar, geopend sinds 1951, is een van de oudste markten van Mallorca. Er zijn meer dan 140 kramen met een breed scala aan producten en er is een gratis ondergrondse parkeergarage en een speelplaats voor kinderen.

Een van de meer traditionele straten om te winkelen in Palma is de Carrer Sant Miquel. Het is een voetgangersgebied en een leuke plek om te winkelen en tevens de bezienswaardigheden zoals de kerken van Sant Miquel, Santa Margalida en Sant Antoniet te bekijken. Vanaf de Plaza Major is een breed scala aan winkels, zoals kledingzaken, schoenenwinkels en accessoires.

De Carrer Sindicat is uitstekend om te winkelen, vooral voor moderne kleding en accessoires, met boetieks, schoonheidsproducten en parfumwinkels. Ook vindt men hier juist sommige van de oudste winkels van Palma, die specerijen en decoratieve items verkopen.

Een van de oudste gebieden van Palma is de Passeig per l'Artesania waar de echte Mallorcaanse producten zoals glas en parels kunnen worden gekocht. Hier ziet u de traditionele ambachtelijke beroepen en kunt u het informatiecentrum bezoeken. Op de Avinguda Jaume III vindt u hoge kwaliteit winkels met internationale merken, omringd door elegante gebouwen. Buiten het stadscentrum ligt nog het moderne Centro Comercial Porto Pi.

Winkelcentrum Porto Pi

Winkelen Mallorca - Porto Pi

Porto Pi winkelcentrum is een middelgrote overdekt winkelcentrum gelegen aan het westelijke uiteinde van de Paseo Maritimo in Palma. Het centrum biedt onderdak aan een breed scala aan winkels, waaronder bekende namen zoals Zara, Müller, Mango, Massimo Dutti, Levis, Lacoste en Etam evenals een grote Carrefour supermarkt en diverse restaurants en cafes. Op de bovenverdieping van het complex is een bioscoop met meerdere zalen en een 10-pins bowlingbaan.
Meer info: www.portopicentro.es

Openingstijden

De meeste winkels zijn open van maandag tot zaterdag van 09.30 uur tot 14.00 uur, en van 17.00 uur tot 20.00 uur. Kleinere winkels sluiten soms op zaterdagmiddag, de grote winkels en winkelcentra zijn geopend van 09.30 uur tot 22.00 uur, van maandag tot zaterdag.

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere