Mallorca Bezienswaardigheden

Er zijn diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje.


Kathedraal La Seu

Deze enorme gotische kathedraal is te zien vanuit de haven van Palma de Mallorca. Begin dertiende eeuw (1229) is men met de bouw begonnen en in 1601 is uiteindelijk de laatste steen gelegd. De kathedraal is 120 meter lang met een middenschip van 45 meter lang dat wordt gedragen door opvallend smalle zuilen van nog geen 1,5 meter doorsnede, waardoor het ruimte-effect binnenin nog meer wordt vergroot. Er is naast de kathedraal ook een museum, waar altaarstukken, beeldhouwwerken, zangboeken, e.d. te bewonderen zijn. In de koninklijke kapel vindt u de graven van Jaime I en Jaime II, de eerste koningen van Mallorca.

Mallorca kathedraal

Kasteel Bellver

Dit is een uniek, uit de 14de eeuw stammend kasteel, daar dit het enige ronde kasteel van Europa is. Vanaf de kantelen heeft u een schitterend uitzicht over Palma. In het kasteel is een museum (Gemeentelijk Historisch Museum) gevestigd.


Parelindustrie Manacor

Mallorca is bekend vanwege haar parelindustrie. Let wel, het gaat hier om kunstmatig gekweekte parels. U vindt de parelfabriek in Manacor. Leuk te combineren met een bezoek aan de drakengrotten.
Meer info: www.perlasmallorca.com


Drakengrotten in Manacor

Het grottencomplex bestaat uit vier enorme onderaardse zalen en een 117 meter lang onderaards meer met prachtige stalagmieten en stalactieten. De grotten hebben hun naam te danken aan een uitgeholde steen in de vorm van een draak, die bij de ingang van de grotten ligt. Tijdens de rondleiding kunt u van een concert met prachtige lichtshow genieten. Een bezoek aan deze grotten is een must wanneer op Mallorca bent.
Meer info: www.cuevasdrach.com

De treinreis naar Soller

Het is een bijzondere treinreis, want deze gaat dwars door de bergen. De reis tussen Palma en Soller wordt gezien als een van de mooiste van Europa. Voordat het traject in 1906 werd aangelegd, was Soller door de bergen afgesloten van de buitenwereld. De treinrit is leuk, maar ook nog eens de handigste manier om in het tropische Soller te komen.
Meer info: www.trendesoller.com
Boek een excursie met deze trein>>

Palma – Valldemossa

Een combinatie van shoppen in Palma en een bezoek aan het mooi gelegen pittoreske plaatsje Valldemossa. Ter afsluiting een bezoek aan een likeurproeverij in Algaida en “Costa Nord”, een virtueel museum, opgericht door Michael Douglas.

Dinershow Son Amar

Een wervelende dinershow op het oude landgoed ‘Son Amar’. Gegrilde kippen, speenvarkens, wijn, champagne en een werkelijk spectaculaire en gevarieerde avondshow.
Meer info: www.sonamar.com


Landgoed La Granja

Dit unieke Mallorquinse landgoed is een levend museum met traditionele ambachten, spelletjes en dans. In de mooie tuinen krijgt u heerlijke drankjes en hapjes.
Voor meer informatie: www.lagranja.net


Galera Palma de Mallorca

De meest elegante manier om de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca te zien, is u te laten rondrijden met de galera. Dit is een koets die door een paard wordt getrokken. De bekwame rijders leiden u door een doolhof van kleine straatjes en vertellen u ondertussen over de bezienswaardigheden. Ze staan altijd te wachten aan de Avenida Antoni Maura en de Palau Raial.


Cala Figuera

Cala Figuera ligt aan een uitmonding van de zee en was oorspronkelijk een klein en pittoresk vissersdorpje met een haven. Het heeft zijn charme behouden en is misschien wel een van de meest gefotografeerde kleine havens op het eiland. Net als in andere kleinere, minder toeristische badplaatsen langs de oostkust, fungeert Cala Figuera nog steeds als de de thuisbasis van een bloeiende vissersgemeenschap. Schilderachtige en traditioneel witgekalkte huisjes en boothuizen met beschilderde luiken staan langs de rand van het water waar de vissers hun netten herstellen tot grote vreugde van de bezoekende toeristen. Landinwaarts ligt Santanyi, de grootste stad in de gemeente en is een typisch Mallorcaanse “pueblo”. Er is elke woensdag een kleurrijke markt, terwijl het nabij gelegen Felanitx zijn markt houdt op zondag.


Toeristenbus Palma de Mallorca

Om per openbaar vervoer te reizen in Palma stad, kunt u het makkelijkst gebruik maken van de toeristenbus, die iedere twintig minuten de gehele stad laat zien. Het is een dubbeldekker met een open bovenverdieping. U kunt in- en uitstappen wanneer en waar u wilt. De kaartjes zijn 24 uur geldig.

Meer info: www.city-sightseeing.com