Stranden Mallorca

Mallorca strandenAls u naar Mallorca gaat wilt u vast een van de vele stranden bezoeken. Wij geven u een overzicht van de bekendste stranden.

 

 

 

Mallorca telt meer dan tachtig stranden. U heeft dus volop keus. Het merendeel van de stranden heeft fijn, goudkleurig zand. De beste stranden van Mallorca kunt u vinden aan de noord en noordoost kust van het eiland. Op de grote stranden vindt u goede faciliteiten zoals restaurants, douches en kunt u er vele watersporten beoefenen. Gedurende de zomermaanden zijn op de meeste stranden strandwachten aanwezig. De kleinere stranden hebben doorgaans geen toezicht en zijn dus minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het merendeel van de stranden hebben zwemgebieden die met boeien worden gemarkeerd. Dit houdt echter niet in dat zwemmen buiten de afgebakende gebieden verboden is. Vaak staat aan de ingang van het strand een bord waarop alle faciliteiten staan vermeld. Zo kunt u er eenvoudig achter komen of het strand bijvoorbeeld geschikt is voor mindervaliden en of er douches aanwezig zijn. Topless zonnen is op Mallorca algemeen geaccepteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste stranden van Mallorca.


Cala MillorStrand Cala Millor

Het strand van Cala Millor bestaat uit fijn, goudkleurig zand en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste stranden van Mallorca. Helaas is het hierdoor ook een van de meest bezochte stranden en is het gedurende de zomermaanden erg druk. Er zijn tal van watersportactiviteiten zoals: surfen, jetskiën, paragliden, waterskiën en natuurlijk waterfietsen. Langs het strand ligt een brede wandelpromenade met daarachter vele restaurants.


Puerto de AlcudiaStrand van Puerto de Alcudia

Dit heldere zandstrand ligt aan de grootste en langste (ongeveer 3,5 km) baai van Mallorca. De zeebodem loopt zeer langzaam af, ideaal voor gezinnen met kinderen. Op het strand is alles aanwezig wat u nodig heeft. Er zijn diverse strandtenten met bij elk daarvan een groot terras. Langs het strand ligt een boulevard met palmbomen. De parasols zijn gratis verkrijgbaar en zonnebedden zijn te huur. Verder zijn er schone douches en toiletten. Er is voor uw veiligheid ook strandbewaking aanwezig. Dit strand heeft een breed scala aan watersportmogelijkheden. U kunt er roeien, kanoën, waterskiën en jetskiën. Er is zelfs een gecombineerde windsurf- en zeilschool.


Strand Cala d'OrStrand Cala d’Or

Het strand in de baai van Cala d'Or is een zeer helder en fijn zandstrand. Dit strand is niet bijzonder breed, maar door de lengte van het strand in een vorm van een halve cirkel is hier voldoende ruimte voor alle zonaanbidders. Het strand van Cala d'Or is gemakkelijk voor de vakantiegangers vanuit de stad te voet te bereiken. Er is een restaurant, er zijn douches en toiletten en een openbare telefooncel. De overgang naar de zee is relatief vlak en geschikt voor families met kinderen.


 

 


Strand Ca'n PastillaStrand Ca’n Pastilla

In Ca’n Pastilla zijn twee stranden. Het eerste strand strekt zich uit van deze plaats tot aan El Arenal. Dit strand is een zeer breed (gouden) zandstrand met een ondiepe overgang naar zee. Het tweede strand is een klein stadstrand, voorzien van kleine winkeltjes, restaurants en bars in de directe omgeving. Voor visliefhebbers is het de moeite waard om te gaan eten bij het visrestaurant naast het strand.


Strand Playa de PalmaStrand Playa de Palma

Dit grootste strand van het eiland draagt de naam Playa de Palma. Het is bijna drie kilometer lang en bestaat voor het grootste gedeelte uit zand en licht grind. Voor kinderen is het strand een ideale plaats aangezien de zeebodem niet snel afloopt. Voor de sportievelingen zijn op het strand diverse watersportactiviteiten. U vindt er volop strandbarretjes met de daarbij behorende cafetaria's. Parasols en zonnebedden kunnen het gehele voor- en hoogseizoen worden gehuurd. Ook bevindt zich op het strand een EHBO-post.

Vakantie aanbieders

Vakantie Mallorca - Neckermann

Mallorca vakantie - Sunweb

Vakantie Mallorca - Prijsvrij

Mallorca vakantie - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Mallorca World Ticket Center

Reisgidsen Mallorca

Vakantie Mallorca - TUI Arke
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Mallorca - Sunweb
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Vakantie Mallorca Prijsvrij
Mallorca vakantie

Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Mallorca Eliza Was Here
Mallorca vakantie

Kleine hotels, B&B's,
Vliegvakantie
ElizaWasHere