Stranden

Als je naar Mallorca gaat wil je vast één van de vele stranden bezoeken. Wij geven je een overzicht van de bekendste stranden.

Mallorca telt meer dan tachtig stranden. Je hebt dus volop keus. Het merendeel van de stranden heeft fijn zand. De beste stranden van Mallorca kun je vinden aan de noord en noordoost kust van het eiland. Op de grote stranden vindt je goede faciliteiten zoals restaurants, douches en kun je er vele watersporten beoefenen zoals surfen, supen, zeilen en varen met een jetski.

Gedurende de zomermaanden zijn op de meeste stranden strandwachten aanwezig. De kleinere stranden hebben doorgaans geen toezicht en zijn dus minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De meeste stranden hebben zwemgebieden die met boeien zijn gemarkeerd. Dit houdt echter niet in dat zwemmen buiten de afgebakende gebieden verboden is.

Vaak staat aan de ingang van het strand een bord waarop alle voorzieningen staan aangegeven. Zo kun je er dus eenvoudig achter komen of het strand bijvoorbeeld geschikt is voor mindervaliden en of er douches en toiletten aanwezig zijn.

Topless zonnen is op Mallorca algemeen geaccepteerd. Er zijn ook diverse naturisten stranden op Mallorca.

Hieronder vindt je een overzicht van de bekendste stranden van Mallorca.


Strand Cala Millor

Het strand van Cala Millor bestaat uit fijn zand en wordt door velen beschouwd als één van de mooiste stranden van Mallorca. Hierdoor is het ook een van de meest bezochte stranden en is het gedurende de zomermaanden erg druk.

Er zijn tal van watersport-activiteiten zoals: surfen, jetskiën, paragliden, waterskiën en natuurlijk waterfietsen. Langs het strand ligt een brede wandelpromenade met daarachter vele restaurants. Op het strand zelf kun je bedjes en parasols huren.


Strand van Puerto de Alcudia

Dit prachtige zandstrand ligt aan de grootste en lange (ongeveer 3,5 km) baai van Mallorca. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af, ideaal dus voor gezinnen met kinderen. Op het strand is alles aanwezig wat je voor een strandvakantie nodig hebt. Er zijn diverse gezellige strandtenten met groot terras. Langs het strand ligt een gezellige boulevard met palmbomen die voor wat schaduw zorgen.

De parasols en zonnebedden zijn te huur. Verder zijn er schone douches en toiletten. Er is voor je veiligheid ook strandwacht aanwezig. Dit strand heeft een breed scala aan watersport mogelijkheden. Je kunt er roeien, kanoën, waterskiën en jetskiën. Er is zelfs een gecombineerde windsurf- en zeilschool aanwezig.


Strand Cala d’Or

Het strand in de baai van Cala d’Or is een zeer helder en fijn zandstrand. Dit strand is niet erg breed, maar door de lengte van het strand in een vorm van een halve cirkel is hier voldoende ruimte voor alle zonaanbidders.

Het strand van Cala d’Or is gemakkelijk voor de vakantiegangers vanuit de stad al wandelend te bereiken. Er zijn douches en toiletten. De overgang naar de zee is relatief vlak en geschikt voor families met kinderen. In het hoogseizoen kan het hier wel erg druk zijn.


Strand Ca’n Pastilla

In Ca’n Pastilla zijn twee stranden. Het eerste strand strekt zich uit van deze plaats tot aan El Arenal. Dit strand is een zeer breed (gouden) zandstrand met een ondiepe overgang naar zee. Het tweede strand is een klein stadstrandje, voorzien van diverse kleine winkeltjes, restaurants en bars in de directe omgeving. Voor visliefhebbers is het de moeite waard om te gaan eten bij één van de visrestaurants naast het strand. De vis wordt hier dagelijks vers aangeleverd.


Strand Playa de Palma

Dit grootste strand van het eiland draagt de naam Playa de Palma. Het is bijna drie kilometer lang en bestaat voor het grootste gedeelte uit zand en fijn grind. Voor kinderen is het strand een veilige plaats aangezien de zeebodem niet snel afloopt.

Voor de sportievelingen zijn op het strand diverse watersport-activiteiten.Je vindt er volop strandbarretjes met natuurlijk cafetaria’s. Parasols en zonnebedden kunnen het gehele voor- en hoogseizoen worden gehuurd. Ook bevindt zich op het strand een EHBO-post.

Playa de Palma is het uitgaansgebied voor veel vakantiegangers, dus overdag zie je vooral veel jeugd die zich wat rust gunt voor de komende wilde nacht. Let op dat er op de stranden van Playa de Palma streng wordt gecontroleerd op het gebruik van alcohol, dat is namelijk niet toegestaan.